Loopbaanbegeleiding

 

Voor wie?

Voor mensen die zich willen heroriënteren op hun loopbaan en/of begeleiding nodig hebben in hun huidige baan, die nu willen doen wat ze echt willen.


Wat is het?

Bij loopbaanbegeleiding wordt opnieuw in contact gebracht met wat hem of haar ten diepste beweegt. Hierdoor is de klant in staat om op eigen wijze verantwoording te nemen voor zichzelf, in het werk. Het gaat om werken vanuit het hart, de drijfveren en motivatie van de klant worden gecombineerd met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Aan bod komen verschillende onderwerpen zoals heroriëntatie (met thema's als: persoonsanalyse, verleden, heden, toekomst, verandering, rolpatronen/gedragspatronen, functie en functioneren, verantwoordelijkheid) en begeleiding bij verschillende aspecten van het solliciteren.


Werkwijze

De loopbaanbegeleiding bestaat uit individuele gesprekken. De frequentie van de gesprekken vindt in overleg plaats. Er wordt een beroep gedaan op intuitie, creativiteit en expressie. Er wordt gebruik gemaakt van creatieve werkvormen en diverse methodieken.